Kokosnötsolja – fett bra!

Kokosnötsolja består av ca 92 procent mättat fett, som till största delen består av hälsosamma medellånga fettkedjor (MCFA). Dessa fettsyror är en mycket viktig form av fett, speciellt för energi – produktion och muskelarbete. Fett ger bra energi utan att (som exempelvis snabba högglykemiska kolhydrater) orsaka svängningar i energinivån.

Kokosnötsolja har många bra hälsoeffekter. Men det absolut bästa sättet att ta reda på om det är något för dig är att testa!

Mitt tips är att lägga en tesked i kaffet (te eller varmt vatten funkar också!). Gillar man inte kokossmak så kan man använda sig av den smakfria varianten. Jag har alltid en burk i väskan, perfekt när man är ute och reser och inte alltid har tillgång till bra mat men inte gillar att vara hungrig.

Var försiktig i början, om man äter alldeles för mycket kan man må lite illa. Det bästa är att trappa upp försiktigt, börja med 1-2 tsk per dag och öka mängden successivt.  Att öka fettmängden och minska mängden kolhydrater är bra sätt om man vill bli av med lite onödig vikt. Man blir inte tjock av att äta fett. Tvärt om!

 

fett

Annonser
Publicerat i Hälsa